Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020.07.14

 

Az én KEZELÉSI TANÁCSom az, hogy már a tetoválás elkezdése előtt egy két héttel kezd el kezelni a bőrfelületet. Ha zsíros, akkor hidratálókrémmel, ha száraz, akkor testápolóval, fürdés közben használj szivacsot is, hogy lejöjjön róla az elhalt hámréteg. Mert sokban megkönnyíti a munkát, gyorsabban lehet haladni és szebben is gyógyul.

FONTOS! Ilyenkor már sem előtte, sem utána nem szabad napozni vagy szoláriumozni. A tetoválás befejeztével körülbelül egy óra múlva vedd le a fóliát, és tiszta hideg szappanos vízzel mossad át a tetoválást és alaposan öblítsd át, ne használj, papírtörlőt csak hagyd megszáradni, fontos hogy a kicsapódott testnedveket eltávolítsd. Ezután vékonyan krémezd be Bepanthen (Nem plusz) vagy a tetoválónál kapható speciális krémmel csak annyit rakjál rá, amit a bőröd felszív, ne álljon rajta a krém.

Mindig tiszta kézzel nyúlj hozzá, bármilyen kórokozóval megkenheted, amivel érintkezésbe kerülsz, legyen kilincsen, telefonon vagy bármin. Krémezés után feszesen fedd le fóliával úgy, hogy ne maradjon alatta levegő, ezt meg fogják mutatni neked, hogyan kell. Ezt a műveletet naponta többször háromszor, négyszer is végezd el három napon keresztül. Utána már csak krémezni szabad, naponta háromszor- négyszer, csak annyira krémezd amit rögtön be is szív a bőröd.

A krém azért kell rá, hogy elősegítse a hámosodást és a sejtosztódást, persze ésszerűen adagolva. Ez nem vajas kenyér, hogy állandóan álljon rajta a krém, mert ha túladagolod, kipattogzik, a bőr bepirosodik viszketni fog és kiütések jelennek meg rajta. Úgy csináld, ahogy a kiszáradt kezedet is bekrémezed, egy kevés krémet beledolgozol a bőrbe és kész. Ilyenkor az történik, hogy a kicsapódó vérsejtek lezárják a sebfelületet és megindul a sejtnövekedés.  A fólia az, ami megakadályozza a kiszáradást, ezért zárd le a széleit is, hogy a seb felületéről el tudjad távolítani vizes lemosással a felesleges elhalt sejteket, amiből a vastag varasodás keletkezne, ha levegő érné. Ha úgy érzed elkezdett kipirosodni vagy kipattogzani a bőröd, (ez nyáron a melegtől szokott előfordulni vagy a túlzásba vitt krémezéstől) akkor hagyd abba a fóliázást és csak a krémmel kezeld, persze mosd át naponta többször vízzel.

Ne, kapirgáld. Ne menj vele tóba, közfürdőbe, szaunába. Ne áztasd ki a kádba, inkább zuhanyozz. Szolárium, nap nem érheti. A hegesedés egy hét alatt elmúlik, de a teljes gyógyulás egy hónapig is eltart.

A krémezést addig folytasd, amíg úgy nem érzed, már nem hámosodik.

Egy tetoválást folyamatosan ápolni kell, akárcsak a tested többi részét ezt már teheted testápolóval is. Napozáskor, szoláriumozáskor használj fényvédő krémet, mert az erős fény kifakítja a festéket és erre nem csak a gyógyulási folyamatnál kell odafigyelned! (Mindig használj azon a részen magas faktorszámú naptejet!) Gyógyulás után menj vissza kontrollra, lehet, hogy még bele kell nyúlni, javítani egy kicsit. Ne ijedj meg! Ez ilyenkor teljesen normális és természetes. Öt – hat, évente érdemes megnézetni egy szakemberrel az esetleges frissítések végett.