Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tetoválás érzéstelenítése, fájdalom csillapítása

2020.07.14


 

A TETOVÁLÁS FÁJDALOM CSILLAPÍTÁSA!

Egyszerűnek hangzik, mert az emberek többsége abba a hiszemben él, hogy mindenre van, gyógyszer csak be kell venni és késsz.

TEHÁT! Mielőtt elindulsz fontos, hogy se előtte se utána ne napozzál vagy szoláriumozzál.

Legyél kipihent! Ne igyál az előző pár napban alkoholt, ne drogozzál (Közben sem!) mert másnaposságot, vérbőséget és fáradékonyságot okoz. Amitől te kevesebb ideig fogod bírni és a tetováló nem tudja hatékonyan végezni a munkáját, mert sokszor át kell menni rajta, lassabban lehet haladni és ez által nagyobb az esély a kilökődésre. Nem beszélve arról, hogy ha gyakran kell megállni szünetet tartani, neked is jobban fog fájni, mert ha megpihen a bőr még rosszabb lesz újra elkezdeni. (És persze ez által neked is többe fog kerülni a tetoválás.)

Ha lány vagy, légy szíves próbálj meg nem akkor menstruálni! laugh

Persze ez alkatfüggő, de az a tapasztalatom, hogy ilyenkor még annak is fáj, akinek amúgy nem szokott. Jobban vérzik és még a bőr is kipirultabb és pattanásosabb szokott lenni, nem beszélve arról, hogy ilyenkor nyűgösek vagytok és kiállhatatlanok. 

A ZENE! Kitűnő eszköz arra, hogy eltereled a figyelmed a tetoválásról és ez által csökkentsd a fájdalmat. Ha tudsz, hozz magaddal valamilyen technikai eszközt, amivel elvonhatod a figyelmet a munkáról. Ha közben adok neked nyalókát is hogy jobban elfoglald, magad még jobb eredményt lehet elérni.

A NYUGODT EGYENLETES LÉGZÉS. Ne tartsd vissza a légzést, hogy aztán hirtelen vett levegővel újra bent tartsd, mert csak rosszabb lesz, és nagyon hamar kifulladsz, és nem fogod tovább bírni a tetoválást. Nem beszélve arról, hogy én sem tudok tőled dolgozni. Ha mindezen túl vagyunk, csak akkor van értelme érzéstelenítő krémet használni. (Soha nem alkalmazok krémet rögtön elsőre.) Ennek egyik oka az, hogy be kell, hogy kerüljön a véráramba a megfelelő hatás végett. Tehát csak akkor hat, ha már fel van „sebezve a bőr”. A másik oka pszichológiai. Amíg az agyadnak nincs, viszonyítási alapja a valós fájdalom mértékéről, addig hiába adok érzéstelenítőt. Mindig az első élményből fakadó fájdalmat fogod, úgy érezni mintha az lenne a maximális tűrőképességed. Nem fogod tudni meghatározni a hatása valódi mértékét.

Amit használok egy orvos által felírt és elkészítettet. (A gyógyszertárban vény nélkül megvehető lidocokain krémnél jóval erősebb hatásfokú készítmény.) amire tetoválás közben rásegítek egy szintén lidokainos spray- vel (Derma Numb). Természetesen előtte tudnom kell, hogy érzékeny vagy e- a lidocainra vagy, hogy kaptál e-már lidocain injekciót az életed során. Mert szélsőséges esetekben komoly allergiás reakciók is előfordulhatnak. (Érdekes, hogy ezt még egyetlen egy orvos, fogorvos sem kérdezte meg még tőlem. 

Ez általában úgy működik, hogy lekrémezem, majd befóliázom a felületet és várok vele tíz percig. Természetesen a hatása nem tart örökké, maximum fél órát ezért a munka közben folyamatosan frissítem. Ha ilyet is kérsz az általában pár ezer forintos plusz költséggel is szokott járni, a munka nagyságától függően.